Videós álláspályázat és előszűrés

A videós álláspályázat olyan videós jelentkezés, ami az előzetes szűrés egy módja, mielőtt még a kiválasztást végző vezető személyes találkozóra hívná be a pályázót.


A videós álláspályázatok megkönnyítik az előszűrést a kiválasztásban! Ez a szolgáltatás nem tévesztendő össze egy videointerjúval vagy a videós bemutatkozással

Videós álláspályázat készítésA videós funkcióval a GodolloAllas.hu oldalon jelenleg működő, hagyományos álláshirdetési/jelentkezési formát kívánjuk kiegészíteni, eleget téve a mobil eszközök és az IT kínálta lehetőségeknek.

Az álláshirdetők az álláshirdetés feladásakor meghatározhatják, hogy a feladott hirdetésre, milyen előre rögzített vagy szabadon megfogalmazott kérdésekre várnak a jelentkezőtől rövid videót az önéletrajz elküldése mellett. Az álláshirdető dönti el, hogy az adott hirdetéshez tartozó kérdésekre kötelező-e a jelentkezőnek videós válaszokat is elküldeni vagy sem.

Ez egy kiváló eszköz a munkaadó számára, mert releváns, jól megfogalmazott kérdések használatával lehetővé teszi a hirdetőnek, hogy többet tudjon meg a jelentkezőről.

A szolgáltatás jelentős előnyt nyújt, hiszen már az első lépésben bővebb képet alkothat a jelöltről, mint egy hagyományos jelentkezés során. A videóban látottak, hallottak alapján előszűrheti a pályázót.

A videó alapú álláspályázatok előnyei minden iparágban és munkakörben megmutatkoznak a toborzás során, egyszerűbb munkaköröktől kezdve egészen a vezetői szintek kiválasztásáig.

A álláskeresők számára megvan a lehetőség a GodolloAllas.hu felületén, hogy szabadon felvett bemutatkozó videót is küldjenek a hirdetőknek a jelentkezésük során, ez azonban független a hirdető által feltett kérdésektől és a tartalma is  teljesen szubjektív.

A videó alapú álláspályázatok előnyei:

Ön azonnal visszajelzést kap…

Megfelel a pályázó az Ön elvárásainak?
Amennyiben a jelentkező videóüzenetben hajlandó megválaszolni a feltett kérdéseket az a pályázó kellően elhívatott, valószínűleg komoly szándékai vannak, akarja a felkínált pozíciót! Pláne, ha minden előzetesen megadott kérdésre maradéktalanul választ ad. Sokat elárul a test beszéde, a szóhasználata, a felvétel minősége, a helyszín, a környezet, …

Mérhető költséghatékonyság…

A pozíció betöltése rövidebb idő alatt (jobb minőségű jelölttel) történik, lényegesen javul az interjú/kiválasztási arány. Ez csak néhány a videó alapú álláspályázat használatának pénzbeli előnyei közül…

Ön időt nyer…

Sokkal gyorsabban találja meg és tudja felvenni a képzett jelöltet, mint a hagyományos munkaerő-felvételi gyakorlatot alkalmazva, mert nem tölt időt olyan emberekkel, akik nem felelnek meg az állás elvárásainak.
Az interjú gördülékenyebben zajlik, hiszen Ön már rendelkezik olyan információkkal, amit nem kell, vagy nem olyan mértékben kell megbeszélni, mintha először találkoznának. Bizonyos pozícióknál előfordulhat, hogy nem szükséges személyes interjú az állásra jelentkező esetében.

Értékeket hordoz…

PR értékű Önnek, ha a munkavállaló azt látja az Ön cége korszerű eszközöket alkalmaz. A „webgeneráció” nagyra értékeli a naprakészséget!

Mindez hogyan működik a gyakorlatban?

A hirdetés feladásakor jelölje be a Videós jelentkezés négyzetet. Ekkor a „Leggyakrabban használt kérdések” gombra kattintva megadhatja, hogy milyen témákban vár választ a pályázótól. Ha másra (is) kíváncsi a „Cég által létrehozott” gombot megnyomva felteheti saját kérdéseit.

Videós előszűrés beállítása a hirdetés feladáskor.

Miután érkeznek a jelentkezések kezdődhet a videós előszűrés! Kattintson a kérdésre, majd tekintse meg a jelentkező csatolt videóját.

A videós jelentkezések előszűrésének megtekintése.

A videós álláspályázat előnyei összefoglalva:

  • Több és relevánsabb információkkal szolgál az előválogatási szakaszban, mint a hagyományos jelentkezés.
  • Megmutatja a jelölt emberi oldalát, emberibbé téve az egész felvételi folyamatot.
  • Első benyomásként szolgál egy esetleges interjú előtt.
  • A jelentkező mindössze egy perc alatt arcát, hangját és energiáját az önéletrajzába helyezi.
  • A videóban olyan információkat kap, melyeket lehetetlen írásban bemutatni.
  • Segít Önnek megelőzni a meglepetéseket, időt és erőforrásokat takarít meg a későbbi interjú során.
  • A jelölt számára versenyelőnyt jelenthet más pályázókkal szemben.

A videó alapú álláspályázatok megváltoztatják az évek óta stagnáló felvételi folyamatot és lényegesen nagyobb értéket fognak nyújtani a munkaadók számára.

Bármelyik hirdetéstípust választja a GodolloAllas.hu felületén a videó alapú álláspályázat a rendelkezésére áll!

Az álláshirdetés feladásáért kattintson ide.