Gödöllő

Gödöllőt a királyok és az uralkodók városaként is szokták nevezni. A Grassalkovich-kastély az idők során több földesúrnak, királynak és vezetőnek is otthont adott már, köztük Horthy Miklós kormányzónak is.

Gödöllőt először 1349-ben említik egy adománylevélben, mint település, de ekkor még csak Gedellő formában. A város a török hódoltság alatt csak nem teljesen elpusztult, majd a kiűzésük után indult meg az újjáépítés és a benépesítés.

Grassalkovich kastély

A második világháború után új településfejlesztési elvek kialakítását kezdték meg. A község akkori nyaralóhely jellegét háttérbe szorítva, az iparosítást kezdték előtérbe helyezni. A Ganz Árammérőgyárat 1950-ben telepítették be, majd ezt követte később több kisebb üzem is. Ugyanebben az évben az Agrártudományi Egyetem Gödöllőre helyezése is megtörtént. Ezzel a század elején formálódó, akkor még csak álomként megjelenő terv valósult meg, a település agrárcentrummá való fejlesztése. Az egyetem több tudományos kutatóintézet és mezőgazdasági intézmény létrejöttét vonta maga után. Az újonnan létrejött munkahelyeknek köszönhetően megháromszorozódott a lakosság. A belterületeken megkezdődtek a lakótelepek kialakítása, 1965-ben pedig Gödöllőhöz csatolták Máriabesenyőt, amivel egyidőben várossá nyilvánították a települést.

A vezetőség hosszú távú célkitűzései a város egyenletes fejlődése, a lakók életminőségének javítása, valamint az évek során elkezdett infrastrukturális fejlesztések folytatása. A GodolloAllas.hu weboldal segít ebben a folyamatban, összegyűjti és közvetíti a legfrissebb városi állásokat.

A gazdasági helyzet az elmúlt években megváltozott. A meglévő cégek átalakultak, korszerűsödtek. A korábban említett életminőség javítást a város modern, tudásigényes és környezet barát cégek betelepítésével próbálja létrehozni, akik fejlett technológiát alkalmaznak és kutatás-fejlesztési tevékenységre is igényt tartanak.

Gödöllő önkormányzata minden évben azon dolgozik, hogy a város népességmegtartó erejét tudja erősíteni. Ezt az alapvető szolgáltatások elérhetőségével és kialakításával próbálják elérni, ilyen az orvosi ügyelet, a fogorvosi rendelő, üzletek és boltok jelenléte.

Gödöllő látkép

A város fejlődésének gyors ütemű lépteihez hozzájárult a kiváló közlekedési adottságok, a Budapest – Miskolc vasútvonal, a 3-as számú főút és az M3-as autópálya, valamint a főváros közelsége. Utóbbit erősíti a két várost összekötő helyiérdekű vasút, vagyis a HÉV, ami csúcsidőben 15 percenként közlekedik.

Gödöllő munkahelyekben és lehetőségekben gazdag város. A GodolloAllas.hu ezt igyekszik összegyűjteni, és a város álláskeresőinek prezentálni. A legkülönfélébb kategóriák között keresgélhetünk, de a kereső funkciót használva akár egy munkatípusra, vagy cégre is képesek vagyunk rákeresni. Mindezek mellett olvashatunk karrier tippekről, álláskeresési praktikákról, a legújabb önéletrajzi elvárásokról, és az interjúk különböző típusairól.

A cégeknek hirdetés feladás előtt regisztrálniuk kell, amit a „regisztráció -ra” kattintva tehetnek meg. Ezt követően pedig már fel is adhatják a városi, megyei vagy országos hirdetésüket. A hirdetések minden esetben először egy moderáláson esnek át, csak ezt követően kerülnek megosztásra. Lehetőség van egyedi csomagot vagy hirdetési formát választaniuk, ezt azonban az ügyfélszolgálat munkatársával kell egyeztetni.

Gödöllő, egy igen színes, kulturálisan gazdag kisváros, kiváló infrastruktúrával és ellátottsággal rendelkezik. Minden adott tehát a jövőbeli fejlesztések kivitelezéséhez, az új cégek betelepítéséhez, és a növekvő népesség megtartásához.

Képek forrása: https://hu.m.wikipedia.org/wiki